DAG 5

Den här morgonen åt vi frukost på Pioneer Tent Lodge istället för att ta med oss som vi gjort tidigare. Lunchen tog vi dock med oss eftersom vi skulle vara ute hela dagen.

Serengeti

Vårtsvin

Den här fågeln var det inte så svårt att se. Han lyste vit långt ifrån.

von der Decken's Hornbill

Så här han ut lite närmare.

von der Decken's Hornbill

Vi stötte också på ett gäng vatenbufflar. Den här såg inte så arg ut, de flesta brukar stå och blänga ilsket på oss när vi körde förbi. Mord i blicken!

Vattenbuffalo

Örhängen

Vattenbuffalo

Yellow-neck Spurfowl

Vi såg flera Lilac-Breasted Roller. En av mina absoluta favoriter! Kan inte se mig mätt på dem! Jag kunde inte välja en så jag tog flera stycken – bara för att hon är så vacker!!

Lilac-Breasted Roller

Lilac-Breasted Roller

Lilac-Breasted Roller

Lilac-Breasted Roller

En liten svala på svaj.

Svala

Biätare som jag tyvärr inte fick någon bra bild på.  Vi såg också en Härfågel, men tyvärr blev det en ännu sämre bild på den så den fick inte komma med.

Biätare

När vi åkt en bit så fick vi närkontakt med ett gäng lejon igen. Det är inte klokt vad lejon vi har sett!!

Lejon

Lejon

Den här gången var det en stackars zebra som fallit offer. Lejonen var i otroligt fin form, mycket välmående, men tror jag de! Det är ju inte direkt ont om mat. Har aldrig sett så mycket Zebror och Gnu som den här gången!

Lejon

Det är väldigt orättvist, honorna är de som jagar men det är hannen som får äta först.

 

Lejon

 

Häftigt att få ögonkontakt på så nära håll!

Lejon

Lejon

Runt omkring lejonen strök det två shakaler som väntade på att lejonen skulle äta klart.

schakaler

schakaler

Det var så härlig känsla att se den storslagna naturen med inslag av giraffer lite här och var.

_MG_1921

 

Den här platsen var en samlingsplats för massajerna. De slog med små stenar på den stora stenen för att samla alla. Det vita på stenen är stora utgröpta hål som blivit av att de slagit med en liten sten. När man slog med stenen i hålen så lät det som man slog på en oljetunna! Helt otroligt!

_MG_1961

_MG_1956

När guiderna letar Leoparder i träden så tittar de efter en svans eller ben som hänger ner. Här syns det extra tydligt att det är en Leopard i trädet. Men ibland är det bara svansen som syns så vi amatörer har svårt att upptäcka dem. De har däremot inte de erfarna guiderna.

_MG_1964

_MG_1946

Något som är trist när man fotograferar på safari är att man inte kan välja varifrån ljuset ska komma. Ofta fotar man mitt på dagen när ljuset är som sämst, platt och tråkigt. Det var supervackert här men det framgår tyvärr inte.

_MG_1943

_MG_1941

Pygmy Falcon

Pygmy Falcon

Pin-Tailed Whydah

_MG_1927

Flamingos.

Flamingo

De ser verkligen för roliga ut, framför allt när man tittar nära.

Flamingo

Helt plötsligt tvärnitar Rogathe och backar tillbaka. Nu har han sett något tänkte vi. Mycket riktigt, högt upp i ett träd satt det tre apor. Han är bra han, vår lilla Rogathe!

Apor i träd

Vårtsvin

Vårtsvin

Bredvid bilen sprang det flera mungos, tyvärr sprang de i gräset så vi hann inte med att fota. Men så helt plötsligt så klättrade en av dem upp på en myrstack. Yes! Tvyärr långt ifrån, men jag fick honom på bild i alla fall 😉

Mungo

Mer elefanter. Kul att stå och se på när de rullade sig i leran. Den stora elefanten andra från höger la sig rakt över sin polare. Det syntes verkligen att de trivdes.

Elefanter

Elefanter

Vi hade turen denna gång att få vara med om migrationen. Helt otrooligt, det var gnuer och zebror överallt!!!

Gnuer

Så äntligen fick jag fota lite zebror! Jag kan fota zebror hur länge som helst! Jag hade sagt till Rogathe att jag gärna ville fota MASSOR av zebror, han tyckte nog att jag var lite knäpp. Zebror! det finns ju hur mycket som helst – överallt! Det är väl inte så märkvärdigt! Men de är ju så himla grafiskt snygga! Och så roliga att studera. Här är några. Jag har MÅÅÅÅNGA flera men jag kan ju inte lägga upp hur många som helst 😉 Fast några till kommer det allt lite senare, hahahaha.

Zebror

Back-up

Zebror

Zebror

Lite kul bild som visar yngst, äldre, äldst

Zebror

Kolla in den magen!!

Zebror

Ytterligare mer lejon….. fantastiskt!

Lejon

Bortom tankarna….

Lejon

Lejon

Här kan man snacka om proppfull!!

Lejonunge

Kärlek

Lejon

Far och son

Lejon

Lite mer zebror – denna gång ett litet föl

Zebraföl

Å här står vi och hänger…

Zebror

Naturligtvis stötte vi även på nya lejon. Ett lejonpar som vilade sig

Lejon

Lejon

Dags att bege sig till vår lodge, denna gång bodde vi på Ngorongoro Serena Lodge som ligger på kantern av Ngorongorokratern som vi skulle besöka imorgon.

solnedgang mot Ngorongorokratern

DAG 5 »