6M  MIG PRIVAT

 

Musik
Musik har alltid varit en stor del av mitt liv. Under min uppväxt var musiken alltid närvarande. Vi sjöng mycket visor, Beatles, Simon and Garfunkel, m.m, alltid i stämmor.  Det resulterade sedan att jag började sjunga i kör. Var även med i mindre grupper och även några musikaler. När jag sedan ville utveckla musiken mer så sökte jag till Kulturamas 2-åriga jazz- och improvisationslinje och lite senare även deras sångutbildning. Otroligt roligt.  När den utbildningen var klar så jobbade jag som musiklärare två år. Under tiden startade jag jazzsånggruppen Ben i kors (b:n i #) som jag ledde i 10 år. I slutet av den perioden startade jag även gruppen Vithalin som bestod av mina tre systrar och min systerdotter.  Gruppen splittrades tyvärr sedan när två av fem flyttade utomlands. Fast vi sjunger fortfarande när vi träffas 😉

 

Djur och natur
En lika stor del i  mitt liv är djur och natur. Det är där jag får min kraft och inspiration. Jag kan sitta på en stubbe flera timmar och bara lyssna på fåglarna och har gått många, många gökotter i mitt liv 😉  Så spännande att sitta gömd och vänta på att något djur närmar sig.  Man sitter där och allt är tyst och helt plötsligt känner man att energin ändras och att det är något på gång. Jodå, helt plötsligt dyker det upp en liten räv, eller en älg eller hare. Det känns i luften att det är något som kommer.  Sitter man stilla tillräckligt länge blir man ett med naturen och hör och ser varendaste liten rörelse. Varje dag är jag ute i skogen med pointern Poppie och blandrasen från Hundstallet Luvan.  Har privilegiet att jobba hemifrån med skogen runt hörnet.

 

Resor
Resor är också något jag gjort mycket. Älskar att resa till spännande länder långt bort. Förr var det alltid packpacking med ryggsäck på ryggen och mycket spartanska ställen att bo på. Det räckte med en liten madrass på golvet. Numera vill jag gärna ha toalett på rummet. Har rest i Ecuador, Costa Rica, Belize, Guatemala, flera länder i Europa, Tanzania, Thailand, Vietnam, Indonesien, Australien och Nya Zeeland.

 

Fotografering
Fotografering började jag med redan som ung. Då var det diabilder som gällde. Jag brukade komma hem från varje resa med 1200 bilder i bagaget. Sedan blev det diabildvisning med middagar med min familj och vänner.  Numera finns ju internet 😉 När jag fick min första digitala systemkamera, det var då jag började utveckla mitt fotograferande. Det gick så fort att lära sig och man behövde inte vänta på framkallningen för att se hur bilderna blev. Fantastiskt!

 

Konst
Färg och form är också något jag alltid gillat. Jag har gått oljemålningskurs, akvarellkurser och ibland saknar jag måleriet. Men när jag startade företaget så fick jag prioritera.  Fotograferingen vann över målningen.

 

Företagare
Nu har jag haft mitt företag i snart 16 år och älskar det jag gör! Jag får utlopp både för det kreativa och tekniken. Jag får arbeta med datorer och med kameran och får skapa med färg och form. Jag får vara ute i naturen och ha djur runtomkring mig. Kan det bli bättre ?